İSTANBUL / FATİH - Yavuz Selim Ortaokulu

Yavuz Selim Ortaokulu

HIRKAİ ŞERİF MAH. YAMAK SK. MURAT APT BLOK NO 21 İÇ KAPI NO 9 FATİH / İSTANBUL
Vizyon
Öğrencilerine, bilgiye ulaşma yollarını öğreten, yeni proje ve buluşların oluşmasına ortam sağlayan, teknolojiyi etkili biçimde kullanmayı öğreten, teoriyle deneyimi birleştirip senteze varabilmeyi ve sistemli düşünebilmeyi kazandıran; ekonomik olarak kendine yeten, personeli, öğrencisi ve velisiyle bütünleşmiş; eğitim ve öğretimde emsallerinden daha başarılı, tercih ve takdir edilen, ülkenin sayılı okulları arasında yer alan; öğrencilerini hayata ve üst öğrenime hazırlayan; geleceği şekillendirme sorumluluğu ile mükemmele ulaşmak için çalışarak sürekli gelişim amaçlayan; mezunlarının, ülkenin ve dünyanın önemli kurum ve kuruluşlarında görev aldığı ve toplumda “Yavuz Selim İlköğretim Okulu” olmanın ayrıcalığını fark ettiren bir “İlköğretim Okulu” olmaktır
Misyon
Türk Milli Eğitimin temel amaçları doğrultusunda, Atatürk ilke ve İnkılaplarına bağlı; ülkesini ve milletini seven; kendisi, ailesi ve çevresi ile barışık; hoşgörülü, dürüst, özgüven sahibi, erdemli, paylaşmayı bilen, özeleştirisini yapabilen ve yaşamdaki yerini sorgulayabilen; öğrencilerini, iş dünyasının ve küreselleşen toplumun sağlıklı pozitif katılımcıları olmaları için gereken yetenek, beceri ve ahlaki değerleri en üst düzeyde tutarak kendini ve toplumu sürekli geliştiren; demokratik ilkeler çevresinde farklılıkları zenginlik olarak algılayan; içinde bulunduğu topla karşı sorumlu olduğunun bilincinde olan; bizleri modern ve çağdaş ülkeler seviyesine taşıyacak, toplum refahını yükseltecek, değişen ve büyüyen bu güzel ülkenin vatandaşları olmanın yanında, özüne, kültürüne, milli ve manevi değerlerine bağlı, başarılı nesiller yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :İkili
Ders Başlama Saati: 13:15 Ders Bitiş Saati : 18:40